Met onderstaande script is het mogelijk een netwerkapparaat aan te zetten door gebruik te maken van het Wake On LAN protocol. Zo kunt u bijvoorbeeld een Smart TV of PC inschakelen met KNX middels de Wiser for KNX of spaceLYnk.

Let er op dat het apparaat Wake On LAN ondersteund en dat deze functie ook is ingeschakeld op de netwerkkaart. Bij een PC moet dit mogelijk zelfs in de BIOS worden geactiveerd.