Nieuw onderwerp beginnen

Lictsterkte van lichtpunt aanpassen adhv tijd?

Het licht in mijn toilet word gestuurd door sensor, nu wil ik dit licht s'nachts laten aangaan door diezelfde sensor maar met lagere lichtsterkte. bvb 50% 

Dit zijn led spots en bij 100% licht sterkte zijn ze vrij krachtig.  Deze worden aangestuurd door DALI gateway van Merten/Schneider.


Weet iemand of dit mogelijk is binnen knx? Ik heb er nog niet intensief achter gezocht maar al wel een poging gedaan in de homelynk de waarde te laten aanpassen maar dit lukt mij niet. 


Alvast bedankt!


Kun je aangeven welk type sensor je gebruikt dan kan ik aan de hand van de applicatie even kijken wat er mogelijk is.

 

Theben PlanoSpot 360 KNX DE WH

Dan is het gemakkelijk. Deze beschikt over meerdere kanalen waarbij je kanaal 1 instelt op de lichtwaarde voor dag en kanaal 2 voor nacht.
Door vervolgens gebruik te maken van het blokkeerobject wat gekoppeld is aan de tijdklok kun je bepalen welk kanaal er actief is.
Dus tijdklok aan = kanaal 1 blokkeren (bij uit) en tijdklok uit = kanaal 2 blokkeren (bij aan) 

In de applicatie zie ik dat je hiervoor kanaal 4 en 5 (aanwezigheid) van de PlanoSpot kan gebruiken en deze op percentage instellen met de blokkeringsfunctie ingeschakeld zoals hierboven omschreven. De overige kanalen kun je uitschakelen. Het waardeobject van beide uitgangen koppel je dan met het waarde object van je Dali dimmer en de beide blokkeer objecten met de tijdklok.

ok dikke merci, ik ga dit later deze week eens proberen.  Weet je soms ook of er goedkopere alternatief is op deze Theben PlanoSpot?  Ik heb 1 probleem hiermee en dat is dat deze meer gemaakt zijn voor vals plafond.  Bij mij zijn het beton welfsels  waar een gat is in geboord en hierdoor kunnen de veren van de PlanoSpot niet goed bevestigen.

Hoe groot is het gat wat er geboord is? We hebben namelijk veel beweging- en aanwezigheidsmelders in het pakket. Naast de afmeting moeten we ook kijken of de applicatie geschikt is voor de toepassing die je wenst te doen. Dit is met de Theben melder dus mogelijk, wellicht is er een andere bouwvorm binnen het Theben pakket die beter te monteren is voor je en past in het gat.

https://knxgroothandel.nl/fabrikanten/theben.html?montage=551


Aanwezigheidsmelders:

https://knxgroothandel.nl/knx-sensoren/aanwezigheidsmelders.html

Bewegingsmelders:

https://knxgroothandel.nl/knx-sensoren/bewegingsmelders.html

Dit is een gat van 80mm (in beton) maar adhv aluminium plaatje kleiner gemaakt naar 65mm .


De huidige Theben sensoren kan ik nog wel een oplossing vinden maar ik heb op verschillende plaatsen dezelfde gaten voorzien voor het meten van aanwezigheid en lichtsterkte zodat ik het licht bij aanwezigheid zou kunnen inschakelen of activiteit kan signaleren terwijl ik niet thuis ben of op vakantie.

De uiterst vlakke melders hebben allen de bevestigingsveren maar als de melder niet helemaal vlak hoeft te zijn heb je ook andere bevestigingsmethodes die mogelijk beter uitpakken voor je.
Zoals bijvoorbeeld deze melder van Theben: https://knxgroothandel.nl/knx-sensoren/aanwezigheidsmelders/theben-theprema-s360-knx-up-wh.html

 

Inloggen of registreren om een reactie te posten