Nieuw onderwerp beginnen

weer lua script niet werkend

hallo, ik probeer al enkele tijd het weer script aan het werk te krijgen op mijn homelynk maar zonder succes.


Anderzijds als ik het script in een LUA editor bewerk op mijn pc dan krijg ik de data wel in een variabele en afgedrukt op het scherm. Is er een update die moet uitgevoerd worden ?


De versie die ik op de webinterface terug vindt is 1.5.1 ,is dit de laatste versie ?


alvast bedankt 


Beste Steven,

Beschikt je homelynk wel over internet toegang? Zijn de netwerkinstellingen juist ingesteld inclusief de juiste gateway en dns?
De weerdata wordt immers van internet gedownload. Controleer anders even via de log. Je kunt de regel log(data) in het script activeren en in de log kijken of er ook daadwerkelijk data binnenkomt.

 

alvast bedankt voor de snelle reactie.


de homelynk hangt op het netwerk, en ik heb nu een frame met daarin een link naar het KMI weerbericht en als ik in het log kijk is er de melding "cannot fetch weather".Kun je het script eens posten dan kunnen we er even naar kijken.

 

Het is het script wat ik gedownload heb op de site van schneider, mits enkele aanpassingen ( ID en locatie), dit script werkt in de lua editortxt

Scripts van andere sites kunnen wij niet ondersteunen. Hiervoor zul je terecht moeten bij de bron waar je 'm vandaan hebt.


sorry hiervoor, maar het buienradar script geeft het zelfde probleem 

Bijgevoegd een werkend en getest Buienradar weerdata script.

 

txt

thanks, 

ik zie uw bericht nu pas , maar ik had gisterenavond de oorzaak nog gevonden , de gateway stond niet juist 169 i.p.v. 168 


alvast bedankt voor uw hulp 

Het is inderdaad belangrijk dat de netwerkinstellingen inclusief de standaardgateway en dns server juist worden ingevuld om optimaal van de homeLYnk functionaliteiten gebruik te kunnen maken.

 

Inloggen of registreren om een reactie te posten