Gezien de contstant vernieuwende ontwikkeling van de Slimme Meter adviseren we om gebruik te maken van de speciale P1G2. Deze speciaal, voor het koppelen met KNX, ontwikkelde P1 gateway is een handig en veelvuldig gebruikt alternatief voor onderstaande oplossing met een losse USB P1 kabel en eigen script.

Meer info: https://knxgroothandel.nl/domoticom-p1g2-p1-gateway-slimme-meter.html

Met onderstaande script i.c.m. een USB P1 kabel is het mogelijk om de P1 poort van een slimme meter uit te lezen en vervolgens de meterdata weer te geven in de homeLYnk m.b.v. groepsadressen.

Alle meetdata (objecten) kunnen, indien gewenst ook weer gebruikt worden binnen de KNX installatie.

Gebruik het onderstaande script als een gepland script en laat dit bijvoorbeeld iedere 15 minuten uitvoeren.