Philips Hue lampen aansturen met de homeLYnk of spaceLYnk.

Met onderstaande script is het mogelijk om Philips Hue lampen aan te sturen vanuit de homeLYnk en deze te bedienen vanuit de visualisering of KNX installatie.

Korte uitleg:

1) Maak een gebruikersbibliotheken script aan met de naam hue en kopieer daar de inhoud van het bestand Hue (user libraries) in.

2) Maak een intern script aan, kopieer daar de inhoud van het bestand Hue discovery in en voer het script uit. In de log van de Wiser for KNX vindt je nu de gegevens van de Hue bridge met o.a. het IP adres en setup / foutlog informatie.
3) Kopieer en plak het IP adres in het gebruikersbibliotheken script wat we bij stap 1 hebben aangemaakt.

4) Maak een intern script aan, kopieer daar de inhoud van het bestand Hue set up in. In Dit script staan 3 functies welke d.m.v. de dubbele streepjes in- en uitgeschakeld worden. Er van uitgaande dat de Hue bridge met lampen al functioneert kun je hier de functie bridgesetup() activeren en de andere 2 functies uitschakelen.

5) Voer het script Hue setup nu éénmaal uit. In de log wordt nu een user code weergegeven welke in het script van stap 1 moet worden gezet. Let er op dat bij deze handeling de knop op de Hue bridge moet worden ingedrukt. Deze handeling is éénmalig nodig om de Wiser for KNX als gebruiker aan te maken binnen het Hue systeem.
6) Nadat deze stappen zijn uitgevoerd kunnen de overige scripts als gebeurtenis gebaseerd script worden gebruikt om de lampen aan te sturen.